Multi Factor Authentication

MULTI FACTOR AUTHENTICATION

Authenticatieproces

Wie toegang wil tot het bedrijfsnetwerk, moet bewijzen dat hij daadwerkelijk de persoon is die hij beweert te zijn. Dat kan met behulp van een authenticatieproces. Dit proces controleert of de opgegeven identiteit overeenkomt met de opgegeven echtheidskenmerken. Dit kan bijvoorbeeld met een usernaam met wachtwoord. Omdat wachtwoorden worden opgeschreven of voor meerdere toegangsportals gebruikt, creëert dit een onveilige situatie.

Multifactor-authenticatie

Om het bedrijfsnetwerk goed te beschermen tegen onbevoegden, wordt multifactor-authenticatie ingezet. Het achterliggende systeem gebruikt twee factoren om de identiteit van een gebruiker vast te stellen, zoals bijvoorbeeld met een pinpas (iets wat je hebt) en de pincode (iets wat je kent).
Advanced Authentication Framework

De Advanced Authentication Framework-oplossing van RealOpen IT koppelt vrijwel iedere authenticatie methode aan een ‘authenticatie event’. Dit biedt elke onderneming een sterke manier van (multi factor) authenticatie. Bovendien kunt u het authenticatie-beleid inregelen voor verschillende soorten gebruikers, apparaten of locaties. Dit verhoogt de veiligheid en verlaagt de beheerskosten aanzienlijk.
Meer informatie over Advanced Authentication vind je hier.

Neem contact met ons op

REALOPEN IT
Informaticalaan 7
2628 ZD Delft

T: 015-256 8969
E: info@realopenit.nl
Share by: